Welke vloerbedekking is op dit moment het populairst? Dat is een vraag die veel huiseigenaren zich stellen als ze zich voorbereiden op de verbouwing van hun woonkamer. In deze blogpost bekijken we enkele van de populairste vloeropties voor 2022 en bespreken we waarom ze zo populair zijn.

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor uw woonkamer, moet je dit bericht zeker lezen!

Natuurlijke tinten en materialen

Na bijna twee jaar binnen opgesloten te zijn geweest, zoeken huiseigenaars naar manieren om de buitenlucht binnen te halen. Natuurlijke tinten en materialen zullen erg in trek zijn, omdat mensen manieren zoeken om een rustige en kalmerende ruimte te creëren. Houten vloeren zullen populair blijven, maar we zullen ook een toename zien van steen en bamboe. Deze materialen helpen om een gevoel van ruimtelijkheid en sereniteit te scheppen, wat perfect is voor een ontspannende woonkamer.

Dus als je je vloerbedekking wilt vernieuwen, let dan zeker op deze natuurlijke trends.

Visgraat vergaat niet

Visgraat vloeren zijn er al eeuwen, en het is geen wonder dat ze nog steeds een van de populairste keuzes voor woonkamervloeren zijn. Het opvallende zig-zag patroon is zowel opvallend als stijlvol, en je kunt er een heleboel verschillende looks mee creëren. Of je nu kiest voor een traditionele houten afwerking of voor een meer moderne kijk op de trend, visgraat vloeren maken zeker een statement in je huis.

Als je iets anders zoekt, winnen ook chevron vloeren aan populariteit. Deze vloeren hebben een gelijkaardig zig-zag patroon, maar de uiteinden van de planken zijn schuin afgezaagd, wat een meer dramatische aanblik geeft. Welke stijl je ook kiest, visgraat en chevron vloeren zijn een geweldige manier om karakter aan je woonruimte toe te voegen.

PVC = here to stay

Al vele jaren is PVC één van de meest populaire materialen voor woonkamervloeren en opgekomen als een populair alternatief voor tapijt. PVC vloeren zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken, en uiterst veelzijdig. Een PVC vloer heeft weinig onderhoud nodig en gaat veel langer mee dan een laminaatvloer.

Ze kunnen gebruikt worden om een breed scala aan looks te creëren, van strak en modern tot warm en gezellig. En omdat ze zo gemakkelijk te onderhouden zijn, zijn PVC vloeren perfect voor drukke gezinnen met kinderen en huisdieren.

Als je een woonkamervloer zoekt die de tand des tijds zal doorstaan, is PVC zeker het overwegen waard.

Japandi

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloerstijl voor je woonkamer, kun je Japandi overwegen. Deze trend combineert het beste van zowel Japans als Scandinavisch design, met als resultaat een strakke, minimalistische look die zowel stijlvol als functioneel is. Japandi vloeren zijn meestal gemaakt van lichtgekleurd hout, wat helpt om een gevoel van ruimte en luchtigheid te scheppen.

De strakke lijnen en eenvoudige vormen van Japandi meubels helpen ook om het geheel er opgeruimd en sereen uit te laten zien. Bij Japandi gaat het echter niet alleen om vorm boven functie – deze vloeren zijn ook ongelooflijk duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze ideaal zijn voor drukke huishoudens.

Dus als je een stijlvolle en toch praktische vloerbedekking zoekt, is Japandi zeker het overwegen waard.

Beton blijft ook!

Betonnen vloeren blijven ook dit jaar erg populair als kamer vloer. Waarom? Misschien is het omdat ze zo gemakkelijk schoon te houden zijn – even vegen en ze zijn weer klaar. Of misschien is het omdat ze zo robuust en veelzijdig zijn – beton kan gebeitst, geverfd, of gestencild worden om een verscheidenheid aan uitzichten te creëren.

Wat de reden ook is, er is geen twijfel over dat betonnen vloeren veel te bieden hebben. Eén ding moet je echter niet vergeten: betonnen vloeren kunnen koud zijn, dus zorg wel voor vloerverwarming of een paar vloerkleden om je tenen warm te houden.

Conclusie

Dus als je in bent voor een nieuwe woonkamervloer, houd dan zeker deze trends in gedachten. Houten vloeren zullen populair blijven, maar we zullen ook een toename zien van steen en bamboe. Deze natuurlijke materialen helpen om een gevoel van ruimtelijkheid en sereniteit te scheppen, wat perfect is voor een ontspannende woonkamer. PVC is hier om blijven, en ook beton wint aan populariteit.

Dus wat je stijl ook is, er is vast en zeker een vloertrend die perfect bij je past!

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen