We hebben ze allemaal wel eens gezien – blootgelegde bakstenen muren, leidingen en buizen. Tegenwoordig lijkt het wel of overal waar je kijkt een andere industrieel-chique ruimte te vinden is. Maar waarom zijn deze interieurs zo populair? In deze blogpost gaan we in op drie redenen waarom industriële interieurs een nieuw moment hebben.

Ze zijn uniek.

Geen enkele industriële ruimte is precies hetzelfde. Elke ruimte heeft zijn eigen geschiedenis en karakter, wat niet gezegd kan worden van veel andere interieurstijlen. Deze uniciteit is een deel van wat industriële ruimtes zo aantrekkelijk maakt – je kunt er zeker van zijn dat je kantoor of huis zich zal onderscheiden van de massa als je kiest voor een industrieel ontwerp. Deze eigenschap kan echter ook enkele uitdagingen met zich meebrengen. Het kan soms moeilijk zijn om industriële meubelen en een inrichting te vinden die goed staan in een industriële ruimte, en je moet misschien creatief zijn om de perfecte look te bereiken. Maar uiteindelijk is de inspanning de moeite waard, want een industriële ruimte zal gegarandeerd hoofden doen omdraaien en gesprekken op gang brengen. Dus als je op zoek bent naar een ontwerp dat echt uniek is, kijk dan niet verder dan de industriële stijl.

Ze zijn veelzijdig.

Als je uitgekeken bent op traditionele woon- en kantoorruimtes, dan is een industrieel interieur misschien precies wat je nodig hebt. Deze ruimtes worden gekenmerkt door zichtbare bakstenen, buizen en andere industriële kenmerken. Maar laat je niet misleiden door de naam – deze ruimtes kunnen in hoge mate worden aangepast aan jouw wensen. Of je nu op zoek bent naar een appartement in loftstijl of een moderne kantoorruimte, een industrieel interieur kan op jouw smaak worden afgestemd. En als je ooit genoeg krijgt van de zichtbare bakstenen en leidingen, maak je dan geen zorgen – een industrieel interieur is gemakkelijk te veranderen. Voeg gewoon wat kunstwerken of decorstukken toe om de ruimte te personaliseren en eigen te maken.

Ze zijn (relatief) gemakkelijk te maken.

Als je het geluk hebt een industriële ruimte te vinden die al gerenoveerd is, is de helft van het werk al voor je gedaan! En als je vanaf nul begint, zijn er genoeg manieren om een industrieel interieur te creëren zonder een fortuin uit te geven. Blootliggende bakstenen muren kun je bereiken met baksteenfineer, en leidingen en buizen kun je vaak laten zoals ze zijn of schilderen om kleur toe te voegen. Wat je budget ook is, er is een industriële ontwerpoplossing die voor jou werkt. Bovendien hebben industriële ruimtes vaak een bepaalde cool-factor waar andere ontwerpen niet tegenop kunnen. Dus als je je huis of bedrijf wat extra’s wilt geven, ga dan voor industrieel!

Bonus: het ziet er gewoon heel tof uit!

Als het om interieurontwerp gaat, zijn er zoals je weet eindeloze mogelijkheden. Maar één stijl die de laatste jaren aan populariteit wint is natuurlijk gewoon deze industriële look. Dit type interieur wordt vaak gekenmerkt door zichtbare bakstenen muren, metalen armaturen, en Edison lampen. Er zijn verschillende redenen waarom deze stijl zo populair is. Ten eerste biedt het een unieke esthetiek die een ruimte echt kan doen opvallen. Ten tweede kan het heel betaalbaar zijn om een interieur in industriële stijl te maken, omdat veel van de benodigde materialen tweedehands te koop zijn. Ten slotte voelt een industrieel interieur vaak warmer en uitnodigender aan dan een traditionele kantoorruimte, waardoor het ideaal is voor bedrijven die een meer ontspannen omgeving willen creëren voor hun werknemers. Of je nu je huis of kantoor een beetje extra’s wilt geven, de industriële stijl is zeker het overwegen waard.

Conclusie:

Interieurs in industriële stijl zijn uniek, veelzijdig en gemakkelijk te creëren – drie goede redenen waarom ze nu zo populair zijn. Als je erover denkt om wat industriële elementen in je huis of kantoorruimte te verwerken, ga er dan voor! Je kunt niet fout gaan met deze tijdloze stijl.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen